Tonarmstråd

Tips..

Ett utmärkt sätt är att ta lite längre kablar och dra till en anslutningsbox som man monterar på baksidan av skivspelaren. Se under Menyn Kontakter m m. och titta på Phono Interface Box. CPIB är som exempel gjord för att dra tonarmstråden hela vägen till boxen.

 

Då får man valfriheten att ansluta skivspelaren till förstärkaren / RIAA steget med vilken kabel som helst (gärna Cardas). Boxarna finns även i 2 andra varianter (vinklad eller rak Din - kontakt) med kabel till färdig DIN - kontakt för de tonarmar som har denna anslutning..

Detaljer

Tonarmstråd av högsta kvalitet för interndragning i tonarmen till dess anslutning alternativt till en Phono Interface Box (se under menyn Kontakter rm m). Levereras i två dimensioner awg 33 (0,18 mm Ø) och 31,5 awg (0,54 mm Ø). Awg 33 tråden finns i 3 varianter. Båda varianter är Litz - tråd med 6 emaljerade ledare.

 

OBS! Emaljen är självupplösande vi lödning. Det krävs m a o ingen skalning eller skrapning av ledarna före lödning.

  • 4 olika varianter.
  1. Separata trådar (awg 33) i 4 färger. Ytterdiameter på tråden ca 0,3 mm Ø.
  2. 4 trådar (awg 33) i 4 färger, flätade (2+2) för ökad undertryckning av störningar/brum. Ytterdiameter ca 1,25 mm Ø.
  3. 4 trådar (awg 33) i 4 färger, flätade (2+2) för ökad undertryckning av störningar/brum, De 4 trådarna har Teflonisolering, därefter kryssflätad skärm för maximalt störningsskydd samt ett ytterhölje av gummi. Ytterdiameter ca 2,6 mm Ø. Mest lämpade att användas som kabel mellan tonarm och förstärkare (2 st för L / R), eftersom den är relativt styv.
  4. Separata trådar (awg 31,5) i 4 färger. Ytterdiameter på tråden ca 0,65 mm Ø.