Cardas Audio "Golden Ratio" kablar & tillbehör

Signalkablar, Högtalarkablar, Digitalkablar, Phonokablar, Pickuptråd, Pickup stift, Kontakter, Pickuper m. m. Cardas Audio's produkter bygger på genuin forskning inom signalöverföring, Gyllene Snittet och har ett flertal bakomliggande patent. Cardas Audio tillhör en av de mest välrenommerade kableltillverkarna på marknaden. Att köpa en Cardas kabel är en ren investering. Många kablar på marknaden saknar bakomliggande filosofi och kunskap. Köper du en Cardaskbel kan du var helt säker på att det har lagts ner ett enormt arbete och ytterst avancerad analys av kabelns prestanda. Bara Cardas mångfaldiga patent inger stor respekt och talar för sig självt.

Cardas Audio signalkablar
Cardas Audio Digitalkablar
Cardas Audio Kontakter m m
Cardas Audio högtalarkablar
Cardas Audio Hörlurskablar
Cardas Audio Pickuper
Cardas Audio Phonokablar
Cardas Audio Strömkablar
Tonarmstråd, PU-stift m m

Lite fakta om Cardas Audio

George Cardas är vår tids Nicolai Tesla inom kabelforskningen. Få andra kabeltillverkare har den kunskap som George Cardas besitter. George Cardas kunskaper går genuint till botten av kabelkonstruktion både mekaniskt och elektriskt. Hans konstruktioner är så komplicerade att de tyvärr inte går att beskriva på denna sida (vi klarar inte ens själva att beskriva alla patenterade lösningar). Bara som ett exempel (för att ge en liten vision om komplexiteten), så går en "normal" kabel genom en lindningsmaskins ca 3 gånger innan den är färdig. Cardas kablar går upp till ca 70 pass i lindningsmaskinen för att åstadkomma den unika konstruktionen i respektive kabel. Samtliga kablar kan dessutom endast beställas färdigterminerade från USA eftersom kontakterna pressas i 7 tons pressar vilket ger en fullständigt homogen övergång mellan kabel & kontakt!


Cardas kablar är garanterat inte Hokus Pokus som man tyvärr ser från en del andra tillverkare, utan bygger på intensiv och seriös forskning inom "El-relaterade" problem, såsom metallurgi, dielektrikum, signalöverföring samt ett otal andra närliggande områden.

 

George Cardas idéer och lösningar har resulterat i ett flertal patent, och hans lösningar inom kabel forskningen har funnit applikationer inom områden som han själv knappt ens kunnat drömma om. George Cardas har även anammat det unika så kallade "Gyllene Snittet" i sina kabelkonstruktioner, vilket han är fullständigt ensam om så vitt vi vet. Gyllene Snittet (eller Golden Ratio) är inget nytt påfund, utan härstammar från universums födelse, och är naturens eget sätt att inordna saker och ting i ett gemensamt inbördes (1.61803398874989) förhållande, se; Michael Maestlinus, Leonardo Da Vinci, Fibonacci m fl. Gyllene snittet kan man finna i ett otal andra applikationer världen över.

 

George är en dedikerad Hi Fi entusiast och hans intresseområden innefattar även i högsta grad inspelningssidan av kedjan. Det är därför inte förvånande att Cardas kablar finns i ett flertal av världens mest välrenommerade inspelningsstudios. På Cardas websida kan man under "Insights" hitta en massa intressant läsning (och filmer) om hans idéer och lösningar (en del av filmerna ligger under INSIGHT på denna sida).

 

Tyvärr finns det en hel del förfalskningar av Cardas Kablar ute på marknaden. Vi får titt & tätt förfrågningar och bilder på kablar där man undrar om det är en original Cardas - kabel eller inte. Detta ser vi som ett tråkigt men ändå gott bevis om hur bra Cardas kablar är. Bra produkter blir ju tyvärr ofta efterapade. Med detta vill vi även ha sagt följande; Var försiktig om ni skulle snubbla över en begagnad Cardas kabel, det kan vara en kopia..

 

Vid förra sekelskiftet var forskningen inom kabel intensiv eftersom det uppkom en massa problem när man gick över från luftburna kablar (som fungerade utmärkt) till komplexa kablar som t ex grävdes ner. Det visade sig bland annat att signalöverföringen över långa avstånd var fullständigt oacceptabel. Naturligtvis hittade man till slut lösningar på en del av dessa problem, men de var många gånger grova och klumpiga, men fungerade bevisligen. Tyvärr har en stor del av denna kunskap blivit bortglömd (åtminstone inom Hi Fi Industrin). Cardas har dock anammat en del av dessa lösningar eftersom de har stor betydelse för signalöverföring i en ledare. Lösningarna från förr kan av praktiska skäl inte användas idag, men Cardas har genom sin intensiva forskning lyckats applicera dessa lösningar direkt i kabeln genom ytterst avancerad lindningsteknik, dielektrikum och uppbyggnad av kabeln. Cardas kablar skall inte ses som ett "köp", utan snarare som en investering där man kan vara 100% säker på kabeln verkligen presterar vad som utlovas. Cardas kablar är, oavsett modell, i sann mening bland de ljudmässigt mest prestigefyllda och välljudande kablarna på marknaden.


För att gå vidare tll Cardas Audio's specifika produkter/serier klickar du på länkarna uppe till vänster eller på respektive bild!