Ayon Audio Rörförstärkare och Digitala rör-produkter

Rörförstärkare, CD, förförstärkare, slutsteg, högtalare m.m. från Österike av enastående bygg- & ljudmässig kvalitet. Vare sig du är 300B Single Ended Triod älskare eller vill ha kraften från en Push Pull konstruktion så kan Ayon Audio erbjuda detta i sitt expansiva program. Ayon Audio är ett mindre företag med stor hantverksskicklighet och en stor passion för musikalisk perfektionism. Har man väl lyssnat på en Ayon förstärkare så är det inte så konstigt att förstå att dessa produkters interna lösningar dessvärre är flitigt kopierade.

 

 Ayon Audio tillhör det absoluta toppskiktet inom rörteknik men drar sig inte för att använda digitala lösningar. Dessa är fullständigt utan påverkan på de ljudmässiga egenskaperna och används för övervakning, rör-testprogrammet, automatisk bias m m. Vad du lyssnar på är rör från ingång till utgång fullständigt utan påverkan från de mycket avancerade övervakningssystemen. Ayon's förstärkare är fullständigt handbyggda och lämnar bestående magi i återgivningen. Även de digitala produkterna är rörbestyckade i den analoga signalbehandlingen samt övriga sektioner där det är fördelaktigt att applicera, t ex nätdelar.

Integrerade förstärkare
CD Spelare
Förförstärkare
CD Transport
Slutsteg Stereo
DAC
Slutsteg Monoblock
Mediastreamer

Mer fakta om Ayon Audios produkter

Vare sig du är 300B Single Ended Triod älskare eller vill ha kraften som Push Pull konstruktioner ger eller
t o m vill ha något som ligger mittemellan, så har Ayon Audio detta i sitt utbud. Ett flertal förstärkare är t o m. omkopplingsbara mellan Single Ended Triod och Push Pull. Ayons förstärkare rankas bland de bästa rörförstärkare som någonsin producerats, kanske de bästa överhuvudtaget. Att äga en Ayon förstärkare är som att äga en mycket exklusiv sportbil.


Här kombineras det bästa av två världar, digital precision och den magiska ljudkvaliteten hos rör. Den digitala sidan håller hela tiden full kontroll på förstärkaren alla parametrar och reagerar blixtsnabbt om något blir fel. Som exempel har förstärkarna ett komplett testprogram som helt Automatiskt söker igenom alla rör, Automatisk bias samt skyddskretsar som på bråkdelen av en sekund stängerav ett rör om det skulle vara defekt. Det automatiska testprogrammet kan sedan leta upp vilket rör som behöver bytas. Ayon's digitala lösningar är helt unika på marknaden och Ayon lämnar fullständig garanti på att den digitala sidan på intet sätt påverkar ljudkvaliteten. Man lyssnar på rör, från ingång till utgång, inget annat.


Detta är massiva produkter (låt inte bilderna luras, detta är inga småpjäser, se specifikationer) av en bygg- och ljudmässig kvalitet som man sällan ser idag. Allt är byggt för hand med endast de yppersta komponenter både mekaniskt och elektriskt. Här dyker upp många kända namn, bl a Tyska WBT, Jansen kondensatorer, Elma omkopplare m m. En del av slutrören tillverkas i samarbete med Ayon i Tjeckien och Kina (AA52B, AA62B samt KT88 Black Treasure). Ett av slutstegsrören (6C33) är utvecklat av Ryska militären där det används som Radar-rör i Mig 21 där det måste klara 10 G. Ayon tillverkar även rörsocklarna m m. Ayon Audio's mångåriga erfarenhet av rörkonstruktioner samt deras passion till musiken har lett till ett flertal unika lösningar på rörsidan som lyfter deras förstärkare ett steg över de flesta andra konstruktioner. Hos Ayon används ett flertal olika rör där deras unika egenskaper utnyttjas optimalt i sin respektive applikation. Signum för Ayon's förstärkare är holografisk, 3 dimensionell ljudbild, ypperlig detaljupplösning, massiv slagkraftig bas, silkeslent mellan- och diskantregister samt förmågan att ge en magisk "live" tredimensionell närvarokänsla.


Ayon's förstärkare ljudmässiga egenskaper kombinerar det bästa från transistorkonstruktioner, massiv slagkraftig basåtergivning och en neutral diskant, med den ljuva återgivningen från High End rörförstärkaren (dock ofta ett steg bättre). Holografisk ljudåtergivning med ett stort ljudpanorma i kombination med den silkeslena och flytande återgivningen från rör och detta utan att tappa något som helst i bas respektive diskant vilket dessvärre många rörkonstruktioner gör (ett fenomen som oftast orsakas av olinjära utgångs-transformatorer samt "medioker" drivning av dessa). Med Ayon's speciallindade superlinjära utgångstransformatorer i kombination med den höga strömkapaciteten är dessa fenomen eliminerade.

För att gå vidare tll Ayon Audio's olika produkter klickar du på länkarna uppe till vänster eller på respektive bild!