Musical Fidelitys nya V90 serie

Efter närmare 5 år tyckte Musical Fidelity att det var dags att förnya V serien. Vi har redan sett V-serie Mk II som fick klart uppfräschade kabinett och förpackningar, men konstruktionerna har varit i stort sett desamma hela tiden. Utvecklingen går dock vidare även i Hi Fi branschen och det fanns en hel del lösningar från de mer avancerade modellerna som man ville inkorporera i den nya V90 serien. Dessutom förnyas (läs förbättras) komponenter hela tiden och det kommer billigare och bättre kretskortslösningar.

Musical Fidelity tyckte också att deras produkter "försvann" i anläggningen rent visuellt. Hi Fi entusiasten som lägger pengar på sina produkter vill gärna att de skall synas, både för att visa upp sitt fina köp för andra och även kunna se dem själv. Den "gamla V-serie" lösningen - in i ena sidan ut i den andra - var kanske inte den bästa visuellt och många hängde till och med sina produkter bakom bara för att de inte kunde ställas ordentligt. V- serien förtjänar bättre än så, för detta är seriösa Hi Fi produkter, men man ville under inga omständigheter att priset skulle skena iväg totalt, för då hamnade man i en situation där man konkurrerade med sina egna dyrare produkter. Nej, V serien skulle hållas på en vettig nivå men ändå vara bland det absolut bästa marknaden kan erbjuda i prisklassen.

Därför har man tagit  fram (och håller fortfarande på) den nya V90 serien som bygger på de populäraste produkterna från V-serien. Stöttepelaren har hela tiden varit V-DAC som har sålts i ofantliga mängder tack vare att den är ett relativt billigt sätt att avsevärt förbättra CD spelaren samt att Musical Fidelitys DACar alltid har ansetts vara bland de bästa på marknaden för pengarna. Musical Fidelity har en mycket diger kunskap om separata DA - omvandlare och de var ett av de absolut första företagen att överhuvudtaget lansera separata DACar. Med andra ord; en lång tradition och rykte stod på spel då man med stor omsorg började konstruera den nya V90 DA - omvandlaren. Vi kan bara säga följande; man har lyckats långt över förväntan!

V90 DAC var alltså den produkt som skulle komma först i turordningen på nya V90 serien. Man ville ju även att produkterna skulle synas bättre och man har därför skapat ett nytt format där alla kopplingar sitter på baksidan samt att den betydligt större bredden gör att V90 serien är stapelbar. Även finishen är kraftigt förbättrad med kristallblästrade fronter. Nya innovationer har givetvis också tillkommit inuti och den nya serien låter bättre än någonsin.

loading...
  • V90 DAC: Helt ny DAC i det nya formatet som är byggd runt en (Ja, ni läser rätt) 32 bitars DAC för en klart förbättrad microprecision, dynamik och linjäritet. Suverän finish och ett enastående bra ljud. Även priset är positivt. Det gick att bibehålla det gamla priset på 3000,00 SEK vilket är synnerligen positivt med tanke på att den nya versionen är så oerhört mycket bättre. DACar som kostar 10 gånger mer har INTE bättre prestanda än detta lilla underverk.
  • V90 LPS: Snarlik men med genomgående förbättrad konstruktion och suverän finish nu även med avancerade ytmonterade kretskortsteknik Spännande med V90 LPS är att man har tagit RIAA korrektionen från den mångfalt dyrare M1 serien (M1 ViNL). Detta innebär att V90 LPS är linjär inom 0,1 dB över hela frekvensspektrat 20Hz - 20 KHz. I kombination med uppgraderad konstruktion är detta en fullständigt oslagbar och prisvärd produkt som kommer att ge konkurrenterna skrämselhicka.
  • V90 HPA: "Gamla" V-CAN hörlursförstärkaren var i grunden en mycket bra produkt, så det fanns inte några enorma analoga förbättringar man kunde göra. Dock har den fått en genomgående uppfräschning invändigt konstruktionsmässigt, så V90 HPA låter tveklöst klart bättre än sin föregångare. Sedan har det tillkommit något mycket spännande. V90 HPA har idag en Asynkron USB ingång för den som vill koppla sig direkt till en digital källa. Den Asynkrona ingången eliminerar i stort sett allt jitter och med sin egen inbyggda klocka ser den till att formatet från t ex datorn blir korrekt. Detta är annars något som är ett stort problem. Datorer skickar helt enkelt inte alltid ut informationen i det format den skall. Detta elimineras totalt med denna lösning som förbättrar återgivningen substantiellt. Dessutom isolerar ingången datorn galvaniskt (datorer har mängder med skräpsignaler i chassit) via USB ingången vilket säkerställer optimal återgivning utan störningar från högfrekventa och totalt onödiga signaler. Den Asynkrona ingången har gjort att priset stigit från 1700,00 till 2400,00 SEK, men det är synnerligen väl lagda slantar.
  • V90 PWR: Ett fräckt litet slutsteg med många användningsområden. Kommer senare i höst..