Musical Fidelity M1 SDAC


M1 SDAC är den ideala “front end” / förförstärkaren för den moderna musikälskaren. Den kombinerar en stor bredd av digitala och analoga ingångar, samtliga med Musical Fidelitys legendariska konstruktion för att återge en glittrande nivå av musikalisk detaljrikedom.

Byggd på en lång serie Musical Fidelity DAC’ar, använder M1 SDAC sig av erfarenhet som sträcker sig över 25 år för att återge världsklass prestanda oavsett ingång. Dess roll som förförstärkare bildar det ideala navet för alla typer av musiksystem och passar till en mängd källkomponenter.

M1 SDACs USB och Bluetooth anslutning gör den till den ideella partnern för mobila- och datorbaserade källor, samtliga behandlade med samma omsorg och precision sällan funnen i Hi-Fi utrustning. Konventionella källor är också väl hanterade, vare sig de är analoga eller digitala.

Som den perfekta partnern till M1 PWR effektslutsteget kommer M1 SDAC att vara en njutning för dess ägare under många framtida år, och kommer att leverera oräkneliga timmars musikalisk njutning. 

Klicka för en större bild

Konstruktion..

M1 SDAC är baserad runt en 32 bitars DAC och sampling konverter av exceptionell kvalitet. Kretsarna medger konvertering upp till 192 KHz vilket innebär att den kan acceptera det allra bästa, högsamplade materialet som finns att tillgå idag.

Dess full Asynkrona USB ingång är konstruerad att lämna exceptionell kvalitet vid alla samplings frekvenser och från alla filtyper. Den är perfekt lämpad för datorer som kör Windows, Mac OS X eller Linux.

Den trådlösa Bluetooth ingången har konstruerats att leverera den allra bästa ljudkvaliteten från mobila enheter och använder aptX systemet för förbluffande ljudkvalitet över hela frekvensom-fånget. Den är bakåtkompatibel med tidigare Bluetooth implementeringar vilket gör M1 SDAC till den perfekta partnern för ett brett utbud av portabla och datorbaserade signalkällor.

Ytterligare digitala anslutningar kan göras via SPDIF Coax, Toslink optiska kablar eller, för optimala prestanda, via AES/EBU digitala audio genom anslutning till XLR kontakten. Både SPDIF Coax och AES/EBU ingångarna accepterar 24bit/192KHz digital data som erbjuds från de bästa moderna inspelningarna.

Genom att inkludera ett rent, ultra låg distorsions förförstärkarsteg och ett par konventionella analoga ingångar (via RCA anslutningar) betyder att M1 SDAC känns lika hemma med mer traditionella signalkällor. Utgångar finns i form av både analoga och digitala format, samtliga konstruerade med största omsorg och med komponenter av exceptionell kvalitet.

Den infraröda fjärrkontrollen samt 12 V triggeranslutning innebär att M1 SDAC är redo för anslutning till de allra bästa audiosystem.

Specifikationer

Jitter: <12 picoseconds peak to peak


THD(+ noise): <0.0012% 10Hz to 20 kHz


Frekvensomfång: +0, –3dB, 2Hz to 90 kHz (192 kHz input sample rate)


Inputs

 

1x XLR AES balanserad digital ingåg 32-192 kbps (16-24 bit stereo PCM)


2x RCA coaxial anslutningar SPDIF 32-192 Kbps (16-24 bit stereo PCM)


1x TOSLINK optical anslutning 32-96 kbps (16-24 bit stereo PCM)


1x USB 2.0 type 'B' anslutning for dator - 16-24 bits, 32-192 Kbps fullt asynkron( Bestäms avy källa  fil (dator inställningar)


1x aptX Bluetooth ingång v2.1 + EDR specar


2x RCA Phono analoga line-nivå ingångar


1x 12V trigger input, mono 3.5mm jack, +/- 4.5V to +/- 15V

 

Utgångar:

1x line nivåRCA (phono)

1x RCA coax anslutning SPDIF, 32-196 kbps (16-24 bit stereo PCM)
1x Toslink optisk anslutning 32-96 kbps (16-24 bit stereo PCM)


1x hörlursuttag 6.5mm stereo jack


1x 12V trigger utgång, mono 3.5mm jack, 12v

 

Dimensioner: W x H  x D: 220 x 100 x 310 mm


Vikt (packad - opackad): 3.3 kg / 4.8 kg