Musical Fidelity Elektronik

Förstärkare, CD Spelare, DAC'ar, Hörlursförstärkare, Mediastreamers, Asynkronadapters, Hörlurar m. m. Musical Fidelity tillverkar Audio - Elektronik i absolut världsklass. De har ett mycket stort utbud av produkter som täcker i stort sett alla behov för den genuine Audiofilen. Musical Fidelity håller en kvalitet både mekaniskt och ljudmässigt som oftast ligger långt förbi konkurrenterna. Att äga en Musical Fidelity produkt ger en bestående speciell känsla av magi.

Musical Fidelity V - Serien
Musical Fidelity M3 - Serien
Musical Fidelity AMS - Serien
Musical Fidelity V90 - serien
Musical Fidelity M6 - Serien
Musical Fidelity TITAN
Musical Fidelity M1 - Serien
Musical Fidelity M8 - serien
Musical Fidelity hörlurar

Lite fakta om Musical Fidelity

Musical Fidelity's ägare och drivande kraft är den karismatiska Herren Antony Michaelson. Antony Michaelson är en Hi Fi entusiast ut i fingerspetsarna och är dessutom, vilket inte många känner till, en synnerligen kompetent Klarinettist. Som blivande Klarinettist gick han en förträfflig utbildning på Trinity College of Music i London där han studerade tillsammans med bl a Keith Puddy och John McCaw. Antony spelar idag i sitt eget band, The Antony Michaelson Quintet. Hans kärlek till musiken var den drivande kraften i hans sökande efter "en bättre stereoanläggning", och i slutet av 70-talet när han insåg att det han sökte inte existerade, så startade han sitt första Hi Fi företag och började tillverka rörförstärkare. Hans goda kunskaper inom Hi Fi kom till god användning när han i ett senare skede blev grundare och ägare av Musical Fidelity. Företaget gjorde enorma framgångar med, bland mycket annat, deras ytterst välljudande äkta klass A förstärkare A1 och A100 som blev så kopiöst varma att man formligen kunde steka ägg på dem.


Många otroligt framgångsrika modeller har under åren lämnat Musical Fidelity fabriken (modellerna är för många för att räkna upp här), och många ägare är fortfarande totalt lyriska över deras inköp. OBS! Ett flertal av de äldre & utgångna modeller kan lämnas över till Musical Fidelity för renovering och uppgradering (ärligt talat, hur många företag erbjuder denna service). Se MF's hemsida för priser.


Musical Fidelity är också ett av de få företag som har lyckats enastående med små elektronikenheter bestyckade med mycket avancerad elektronik, ex, V-Serien & M1-Serien. Även Musical Fidelitys högeffektsförstärkare i KW serien rönte (när de var aktuella), enorma framgångar. Denna serie är snart under återintroduktion i och med lanseringen av de nya massiva M8 700 monoblocken, se NYHETER.


Musical fidelity insåg för ca 3 år sedan att det dåvarande modellprogrammet var för brokigt och saknade en gemensam nämnare, den viktiga & klassiska "röda tråden". Efter mycket funderande bestämde Antony Michaelson / Musical Fidelity sig för en helomvändning. Man "skrotade" helt sonika det gamla programmet och började från början igen med intentionen att skapa ett mycket väl strukturerat modellprogram.


En av de första produkterna man lanserade var det majestätiska 2-delade slutsteget TITAN, ett veritabelt "monster" som lämnar 2 x 1000 W i 8 Ohm (2 x 4 000 W i 2 Ohm) och väger närmare 150 Kg. Detta slutsteg är idag rankat som ett av världens genom tiderna absolut bästa slutsteg oavsett pris. Man presenterade även den fantastiska fullt balanserade förförstärkaren (PRIMO), som genomgående är bestyckad med rör (deras enda rörprodukt idag). Dessa två produkter finner man i deras Top of The Line serie som går under beteckningen AMS. Programmet har därefter byggts vidare såsom tidigare nämnt, i väl strukturerade modellserier. Framgången har exempelvis varit fantastisk med deras mycket prisvärda V-serie produkter som fyller ett gap som i stora drag saknas fullständigt i dagens allt mer prispressade Hi Fi produkter. Med introduktionen av de helt nya och ytterst välbyggda & framförallt välljudande serierna V, M1, M3 och M6 har framgången blivit ett faktum, och idag står Musical Fidelity återigen på en mycket stabil grund med produkter som ljudmässigt är bland det bästa som går att uppbringa.


Om du investerar i en Musical Fidelity produkt, så kan du vara fullständigt trygg om att du/ni har en produkt som står sig ljudmässigt över väldigt många år. Beviset på detta är att många lämnar in sina "gamla" Musical Fidelity förstärkare, CD spelare etc för uppdatering och totalrenovering. Detta kan helt enkelt bara tolkas på ett sätt, nämligen att ägare till dessa Musical Fidelity produkter älskar dem så mycket att de inte vill skiljas från dem & istället för att byta, hellre väljer att helrenovera dem (samtliga Hi Fi produkter degraderas tyvärr över åren). Det är inte annorlunda än en bil. Den kräver omsorg under dess livstid om man vill bibehålla den i "Mint Condition". Dock går allt att åtgärda, vilket Musical Fidelity i detta fall erbjuder. Inte fullständigt, men tämligen unikt..


Köper du en Musical Fidelity produkt, så kan & skall du känna dig fullständigt säker på att du har en enhet som i alla hänseenden kommer att tillgodogöra alla dina önskemål med stor marginal..


För att gå vidare tll Musical Fidelity's olika produkter klickar du på länkarna uppe till vänster eller på respektive bild!