Monitor Audio Platinum PL Serien

PLATINUM; den ultimata serien från Monitor Audio. Ett flertal fullständigt unika lösningar i kombination med en finish som är helt unik (12 lager pianolack, front med läder som endast återfinns i de mest exklusiva bilar, båtar etc.). Platinum har en supersnabb banddiskant (återger upp till 100 KHz för en fullständigt distorsionsfri återgivning). Detta i kombination med fullständigt unika sandwichlaminerade element med ett mellanlager av Nomex (från flyg & F1 industrin) resulterar i element som är extremt lätta och snabba och ger en distorsion som är bland de lägsta av alla högtalare på marknaden. Mellanregistret är av samma konstruktion och har en så kallad "Under Hung" konstruktion vilket innebär att talspolen alltid ligger i magnetfältet. Detta ger en ytterst linjär återgivning vare sig man spelar högt eller lågt. Baselementen är så styva och lätta att de lämnar mindre än 1 % distorsion i de lägsta oktaverna, vilket är fullständigt unikt. De extremt lätta konerna i kombination med den ultrasnabba banddiskanten ger en perfekt balans mellan elementen och en fullständigt homogen återgivning. Kabinettet är kurvformat för minimala resonanser och är invändigt "klädd" med Bitumen, ett gummiliknande material för att eliminera resonanser i stort sett fullständigt. Kabinetten har dessutom en mellanvägg samt en-bults montering av elementen för att minimera kopplingen till fronten/baffeln. Fronten är dessutom gjuten i ett sten liknande material för att eliminera de sista resonanserna.


Det finns en oerhörd massa mer att berätta om den unika Platinum - serien men vi skall inte gå på allt här. Har ni funderingar så är det bara att kontakta oss så kan vi berätta det mesta.

 

Som tidigare nämnt är finishen makalös. Dessa högtalare är ett mästerverk, en fulländad njutning ljudmässigt och pryder sin plats i de mest exklusiva miljöer.

loading...

PL100. En sann High End Monitor. Storskalig återgivning, ytterst ren och snabb återgivning över hela registret men ändå i ett kompakt och superelegant paket. Det är något speciellt med små monitorer. Har man måttligt med utrymme eller helt enkelt älskar småmonitor och kan acceptera att basen inte sträcker sig hela vägen ner så är detta en given vinnare.

 

PL200. Senaste tillskottet till Platinum - serien. Lillebror till den mäktiga PL300 har golvhögtalaren PL200 samma ypperliga kvaliteteter men går inte riktigt lika djupt ner i basen. Tack vare de mindre elementen har dock PL200 en oerhört snabb återgivning med extremt låg distorsion. Fullständigt öppen, snabb och framförallt neutral.

 

PL300. Detta är Platinum - seriens majestätiska golvmodell. Driven med rätt elektronik och kablar ger PL300 en magisk återgivning från de lägsta oktaverna och uppåt långt över hörbahetens gräns. Perspektiv, neutralitet, snabbhet, allting finns här. Försumbar distorsion över hela registret. PL300 har mindre än 1% distorsion i de lägsta oktaverna och i kombination med de ultralätta membranen ger PL300 en sällan hörd detaljrikedom och renhet i basen och de övre registren.

 

PL150. Denna center är ett nytt tillskott till Platinum - familjen. För dig som vill ha en lite mindre men ändå fullgod och klangbalanserad center så är detta den perfekta centern. Matchar PL100 ochh PL200 perfekt.

 

PL350. Ta en PL300 och stoppa in detta i ett "mindre" kabinett, så har du Platinum PL350. Detta är rejäl pjäs på närmare 35 Kg och får definitivt inte plats i en vanlig stereobänk. Den har samma ypperliga och distorsionfria återgivning som golvmodellen PL300 och bildar den ultimata partnern till PL300 i en seriös hemmabioanläggning. 

 

PL-W15. Subwoofern PL-W15 är den perfekta stommen till din hembioanläggning. Med avgrundsdjup bas är detta den perfekta hembio - partnern till Platinum - högtalarna oavsett modell. Om du skall bygga en fulländad hembioanläggning så ger PL-W15 det där extra tillskottet i basen som de flesta högtalare inte kan återge. PL-W15 är fullständigt DSP kontrollerad, har mängder av effekt och ett mäktigt 15" baselement med långslagig trippelupphängd C-CAM kon i ett massivt magnetsystem. Inställningarna är ytterst flexibla och ger full kontroll över dess återgivning.

För att gå vidare till teknisk info och utförande för respektive modell så klickar du på länkarna uppe till vänster!