Monitor Audio Gold GX Serien

Nya Gold GX- serien ersätter den framgångsrika GS - serien. Den nya serien är en helt ny konstruktion och utvecklad helt från grunden. Från och med den nya GX - serien har man gått ifrån Gold Dome diskanten och utvecklat en banddiskant som vida överträffar det mesta på marknaden. Återgivning upp till ohörbara 100 KHz ger silkeslen, detaljerad och extremt snabb transientåtergivning. De nya ribbade elementen i bas- och mellanregistret är betydligt styvare än sina föregångare för en renare och mer distorsionsfri återgivning. De kurvformade kabinetten bidrar dessutom till avsevärt minskade lådresonanser. Allt sammantaget har den nya GX - serien en given 1:a plats på marknaden. Nedan kan läsa mer om de förändringar man har gjort.

 

 • Nyutvecklad banddiskant med extremt brett frekvensomfång för extremt snabb, ren och ofärgad återgivning.
 • Nyutvecklade baselement med "ribbad" kon - struktur och gjutna metallchassi har i kombination med avancerad FEA - analys gett en helt ny generation baselement med ytterst låg distorsion och en transientsnabb återgivning. 
 • Helt nyutvecklat 4" mellanregister med så kallad "Under Hung" talspole för ytterst linjär återgivning i det kritiska mellanregistret. Under Hung innebär att talspolen alltid ligger inom magnetfältet. De flesta högtalarelements talspole är i stort sett alltid utanför magnetfältet vid större konutslag, vilket ger olinjär återgivning vid högre volymer.
 • Kurvformade kabinett minskar radikalt stående vågor som annars bidrar negativt till återgivningen. De nya kabinetten är mycket väl stagade och har separata kammare till de olika elementen för en resonansfri återgivning.
 • Pureflow silverkabel används genomgående för all intern kabeldragning.
 • En - bultsmontering av elementen minskar färgningen i mellanregistret och ger ett renare visuellt intryck.
 • Nya fronter av metall med magnetmontering ger både renare återgivning och ett elegantare utseende.
 • Delningsfiltret är fullständigt omkonstruerat och genom aktiv lyssning har man helt enkelt valt de komponenter som gav det bästa lyssningsintrycket.
 • Ny gjuten sockel för minimal återkoppling från golvet.
loading...
 • GX50. Den helt nya minimonitorn med banddiskant kopplad till ett 5,5" ribbat baselement för en ytterst ren och detaljerad återgivning.
 • GX100. Efterföljaren till den kritikerrosade GS10. Extremt bredbandig banddiskant i symbios med ett ribbat 6,5" baselement gör nya GX100 till en synnerligen värdig efterföljare till GS10.
 • GX200. Minsta golvmodellen i 3 - vägskonstruktion med 2 st 5,5" basar, ett dedikerat 4" mellanregister och den nyutvecklade ultrabredbandiga banddiskanten ger massiv basåtergivning, ett ytterst rent mellanregister och en fjäderlätt diskantåtergivning.
 • GX300. Denna pampiga golvhögtalare har dubbla 6,5" basar, dedikerat 4" mellanregister och den nyutvecklade banddiskanten. Resultatet är en fulländad musikåtergivare utan begränsningar.
 • GX150. För hemmabioälskaren finns numera 2 st klangbalanserade centerhögtalare. GX150 är den mindre och är framtagen för den som har begränsat med utrymme men som ändå vill ha en suverän centerhögtalare.
 • GX350. För avancerade användare och specialbyggda hemmabiorum har man tagit fram denna mäktiga centerhögtalare. Den har samma 3-vägskonstruktion som den stora golvmodellen och, med sina dubbla 6,5" baselement, separata mellanregister och banddiskant, är GX350 den perfekta centern - högtalaren för krävande applikationer.
 • GX-FX. Kanske den mest flexibla och fulländade bakhögtalaren på marknaden. Med sina 6 element är GX-FX omkopplingsbar i ett flertal olika konfigurationer för att anpassas till olika miljöer och applikationer. GX-FX har även triggeringång för extern styrning av karaktäristiken.
 • GX-W15. Helt nyutvecklad från grunden är detta en av de mest imponerande och avancerade bashögtalarna på marknaden. Extrem hög effekt, helt självkalibrerande med medföljande mätmikrofon och givetvis fjärrstyrd. Massivt 15" långslagigt trippelupphängt baselement och ett otal inställningsmöjligheter gör att GX-W15 kan återge extremt låga frekvenser. Jordbävningsbas men ändå ren och detaljerad.

För att gå vidare till teknisk info och utförande för respektive modell så klickar du på länkarna uppe till vänster!